moshaverrkhob
moshaverrkhob

نهاد خانواده يكي از نهاد هاي مهم اجتماعي است كه با ازدواج آغاز مي شود. بنابراين، ازدواج از آنجا كه مراسم آغازين اين نهاد مهم اجتماعي است، اهميت بنيادين و پايه اي دارد . سنگ بناي نهاد خانواده در ازدواج گذاشته مي شود. ازدواج يكي از مهم ترين تصميمات زندگي هر فرد است. اين تصميم مي تواند تأثير عميقي بر زندگي فرد، خانواده و جامعه داشته باشد. اما چرا ازدواج ميكنيم؟

دلايل ازدواج
ازدواج يكي از مهم ترين تصميمات زندگي هر فرد است. اين تصميم مي تواند تأثير عميقي بر سلامت جسمي، روحي و اجتماعي فرد بگذارد. اما چرا ما ازدواج ميكنيم؟

دلايل فردي
عشق و علاقه:يكي از دلايل اصلي ازدواج، عشق و علاقه است. انسان ها به طور طبيعي به دنبال صميميت و همراهي هستند. ازدواج مي تواند به فرد كمك كند تا اين نياز را برآورده كند.
ميل به تشكيل خانواده:بسياري از افراد به دنبال تشكيل خانواده هستند. ازدواج مي تواند به فرد كمك كند تا اين هدف را محقق كند.
نياز به امنيت و حمايت:ازدواج مي تواند به فرد احساس امنيت و حمايت دهد.
رشد و تكامل:ازدواج مي تواند به فرد كمك كند تا در زمينه هاي مختلف رشد و تكامل كند.
دلايل اجتماعي
پذيرش اجتماعي:ازدواج در بسياري از فرهنگ ها امري پذيرفته شده است. ازدواج مي تواند به فرد كمك كند تا در جامعه مورد پذيرش قرار گيرد.
حفظ سنت ها:ازدواج مي تواند به حفظ سنت ها و ارزش هاي فرهنگي كمك كند.
توليد مثل:ازدواج مي تواند به توليد مثل و بقاي نسل كمك كند.
دلايل مذهبي
در بسياري از اديان، ازدواج امري مقدس تلقي مي شود. ازدواج مي تواند به فرد كمك كند تا به اهداف مذهبي خود دست يابد.

توصيه ها چرا ازدواج ميكنيم:
قبل از ازدواج، به خوبي با طرف مقابل خود آشنا شويد.
اهداف و انتظارات خود از ازدواج را به خوبي مشخص كنيد.
درباره مزايا و چالش هاي ازدواج تحقيق كنيد.
از مشاوره قبل از ازدواج استفاده كنيد.
دلايل مختلفي براي ازدواج وجود دارد.
برخي از افراد به دنبال عشق و همراهي هستند، برخي ديگر به دنبال تشكيل خانواده و داشتن فرزندان هستند، و برخي ديگر به دنبال امنيت و حمايت هستند.

در اينجا برخي از دلايل رايج ازدواج آورده شده است:
عشق و همراهي:ازدواج يك راه عالي براي پيدا كردن عشق و همراهي است. يك همسر مي تواند بهترين دوست، همدم و محرم اسرار شما باشد.
فرزندآوري:بسياري از افراد به دنبال تشكيل خانواده و داشتن فرزندان هستند. ازدواج يك راه طبيعي براي تحقق اين خواسته است.
امنيت و حمايت:ازدواج مي تواند احساس امنيت و حمايت را در فرد ايجاد كند. يك همسر مي تواند در مواقع سختي پشتيبان شما باشد.
اجتماعي بودن:ازدواج يك سنت اجتماعي است كه در بسياري از فرهنگ ها پذيرفته شده است. ازدواج مي تواند به فرد كمك كند تا در جامعه پذيرفته شود و از مزاياي اجتماعي آن بهره مند شود.

ازدواج مي تواند يك تجربه بسيار مثبت و رضايت بخش باشد.
با اين حال، ازدواج نيز مي تواند چالش برانگيز باشد. ازدواج يك نهاد پيچيده است كه مستلزم تعهد، سازش و كار سخت است.

منبع:مشاوره ازدواج-روانشناسي ازدواج – چرا ازدواج ميكنيم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/25  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ازدواج يكي از مهم ترين مسائل زندگي انسان مي باشد و نگراني هاي زيادي را ايجاد مي كند و زوجين قبل از ازدواج بهتر است از روانشناسي ازدواج استفاده كنند تا با بسياري از مسائل آشنا شوند و برخي از آن مسائل براي آن ها مشخص شود، ازدواج موفق و ناموفق بر روي سلامت جسمي و روانشناختي فرد تاثير بسياري دارد.

براي روانشناسان و متخصصان باليني مسائلي مانند كيفيت روابط زناشويي، رضايت زوجين و تاثير آن در سلامت خانواده اهميت بسياري دارد و آن ها بيشتر در مورد موضوعاتي مانند عوامل موثر بر ازدواج و عوامل ارتقا دهنده شرايط كيفي مي پردازند. و آن ها را مورد بررسي قرار مي دهند.

در اين حوزه مسائلي مانند نقش عوامل مادي، فرهنگي و رواني و شخصيتي در تصميم گيري ازدواج مورد بررسي قرار مي گيرد، طرفين بايد قبل از ازدواج مهارت هاي لازم براي ازدواج را ياد بگيرند و آگاهي خود را افزايش دهند.

روانشناسي ازدواج: تاريخچه روانشناسي ازدواج
در ابتدا اين مقاله در خصوص تاريخچه ازدواج مطالبي را بيان مي كنيم و توجه داشته باشيد كه ازدواج مقوله ي پيچيده در دوران بزرگسالي مي باشد، مطالعات علمي و دقيق اين رشته در سال 1930 ميلادي آغاز شد اما در سال 1950 مطالعات دقيق تري بر روي آن صورت گرفت، اولين تحقيقي در اين زمينه منتشر شده است مربوط به روانشناسي ازدواج توسط ترمن و همكارانش بوده است، آن ها سعي داشتند تا تفاوت ازدواج موفق و نا موفق را مورد بررسي قرار دهند و يكي از زمينه هاي روانشناسي ازدواج مربوط به همين موضوع مي باشد.


روانشناسي ازدواج چه كمكي به ما مي كند؟
مباحت مهم در روانشناسي ازدواج
روانشناسي ازدواج شامل دو حوزه كلي مي شود، يكي از آن ها مربوط به مباحثي است كه مربوط به قبل از ازدواج مي باشد، و در واقع تصميم گيري براي ازدواج را در بر مي گيرد، دسته ديگر مربوط به مسائل بعد از ازدواج مي باشد كه بسيار پيچيده تر و گسترده تر است، در صورتي كه شما مباحث مربوط به اين موضوعات را ياد بگيريد و اطلاعاتي در اين خصوص داشته باشيد با راه كارهاي عملي آشنا خواهيد شد و براي بهبود زندگي مشترك تان تلاش خواهيد كرد. در ادامه اين مقاله به توضيح تعدادي از مباحث روانشناسي ازدواج مي پردازيم، ضمن اين كه مباحث مربوط به رشد فردي نيز در همين حوزه جاي مي گيرند.

1. روانشناسي ازدواج: تصميم گيري براي ازدواج
بر اساس مطالبي كه بيان شده است يكي از مباحث روانشناسي ازدواج تصميم گيري براي آن مي باشد كه نقش مهم و حياتي در زندگي شما ايفا مي كنند، در صورتي كه در اين زمينه اطلاعات كافي نداشته باشيد و دست به انتخاب اشتباهي بزنيد در زندگي مشترك با مشكلاتي رو به رو خواهيد شد.

در اين مرحله روانشناسان و مشاوران ازدواج سعي مي كنند به سوالات زير پاسخ دهند:

اين كه هر كس چگونه مي تواند زوج مناسبي براي خود انتخاب كند؟
چه اولويت هايي براي انتخاب همسر بايد در نظر گرفته شود؟
شرايط مادي و خانوادگي تا چه حد اهميت دارند؟
آيا عاشق شدن قبل از ازدواج لازم است؟
هم چنين اين مبحث عوامل شخصيتي در انتخاب همسر مورد بررسي قرار مي گيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي ازدواج چه كمكي به ما مي كند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/24  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

شاخه زوج درماني و مشاوره ازدواج از روان درماني به كساني پيشنهاد مي شود كه در ارتباطشان دچار دلسردي و تنش شده اند، به جدايي فكر مي كنند يا تصميم دارند كه صميميت و درك متقابلشان را بهتر كنند.

زوج درماني
در زوج درماني تمركز بر روي خود رابطه است، اگر چه هر يك از طرفين بايد بر روي شناخت و اصلاح خود تمركز داشته باشند.

چه زماني زوج درماني پيشنهاد مي شود؟
زوج ها به دلايل زيادي چون دعوا و ستيزه هاي شديد، مشكلات ارتباطي، نارضايتي جنسي و خيانت به دنبال مشاوره مي روند. پيشنهاد ما اين است كه به محض اين كه نارضاتي رخ داد به مشاور مراجعه كنيد، چرا كه هر چه از نارضايتي ها و اختلافات شما بگذرد و چاره اي براي آن نجوييد در آينده نياز به صرف زمان و انرژي بيشتري براي ترميم رابطه تان داريد.

حتي گاه مشاوره مي تواند به يك زوج در حال جدايي كمك كند كه رابطه شان را با احترام و درك متقابل تمام كرده و كمترين آسيب ممكن را پس از پايان ارتباط دوستي يا زناشويي خود متحمل شوند.

زماني كه زوجين مدام با يكديگر مشاجره و بحث دارند، از صحبت كردن با هم فراري هستند يا به طور كلي در ارتباط برقرار كردن با يكديگر ناتوان هستند، هيچ گاه رابطه شان اصلاح نخواهد شد. بنا بر آنچه گفته شد و طي مطالعات فراواني كه دانشمندان در اين زمينه انجام داده اند، ما معتقديم كه هدف اول از زوج درماني، بهبود و اصلاح شيوه هاي ارتباطي زوج با يكديگر، چگونگي حل و فصل كردن مشكلات و مجادلات با يكديگر و يادگيري فنون مذاكره و گوش دادن مؤثر است. بنابراين اول قدم در زوج درماني، كمك به شماست تا بتوانيد احساساتتان را شفاف بيان كنيد، آرامشتان را حفظ كنيد و از مهارت هاي ارتباطي سالم براي حل مشكلات قديمي و جديد خود استفاده كنيد.

از جلسات زوج درماني خود بايد چه انتظاري داشته باشيد؟
در گام اول بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه درمان موفق نتيجه همكاري زوجين با درمانگر است. بنابراين تلاش و پيگيري افراد براي حل مشكلاتشان اساسي ترين شرط بهبود رابطه است.

در اين صورت زوجين مي توانند انتظار داشته باشند كه شنونده و پيام دهنده بهتري شوند و راه هاي جديدي براي حمايت از يكديگر پيدا كنند.

اهداف جلسات توسط مشاور با نظر مراجعين برنامه ريزي مي شود و براي رسيدن به اين اهداف، هر يك از طرفين بايد آمادگي اين را داشته باشند كه نقاط قوت و شعف خود را بپذيرند، نقش ها و مسئوليت هايشان را به عهده بگيرند و براي اين كه بحث و مجادله در طول جلسات درماني رخ دهد امر غير عادي نيست، اما مشاور شما بايد با بي طرفي و عدم جانبداري و تكيه بر دانش تخصصي خود اين موضوعات را رفع خواهد كرد.

برخي از مشاوران جلسات فردي تكميلي را به زوجين به عنوان بخشي از درمان پيشنهاد مي كنند و برخي ممكن است جلسات فردي را در صورت درخواست زوجين پيشنهاد كنند.

دوستي و مشاوره ازدواجتعداد جلسات، مدت و كارآيي آن
مشاوره زوج درماني اغلب هفته اي يك جلسه برگزار مي شود ولي اين موضوع به اهداف درمان شما، برنامه ريزي درماني مشاورتان و اين كه آيا جلسات شما به صورت فردي يا گروهي برگزار مي شود، بستگي دارد.

مشاوره اغلب كوتاه مدت است و هر جلسه درماني آن بين يك الي دو ساعت با صلاحديد مشاورتان تنظيم مي شود.

هر چند ما به شما پيشنهاد مي كنيم زوج درمانگرتان را بعد از اتمام درمان در سال 2 الي 3 بار ملاقات كرده و از رابطه بهبود يافته تان مراقبت كنيد.

مشاوره ازدواج
شاخه اي از زوج درماني به مشاوره هاي قبل از ازدواج اختصاص دارد.

در اين شاخه از روان درماني مشاوره به 2 زوج در حال ازدواج كمك مي كند تا شناخت بهتري بر روي ويژگي هاي خود و شريكشان پيدا كنند، نقاط قوت و ضعف خود را شناسايي كنند، بر روي اختلالات رفتاري خود كار كنند، اختلافات و مشاجراتشان را با يكديگر حل كنند و در نهايت ديد درست و صحيحي در ارتباط با ازدواج و جنس مخالف خود (با يادگيري تفاوت هاي جنسيتي و شيوه برخورد صحيح با آن) پيدا كنند.

مشاور قبل از ازدواج شما با انجام تست ها و مصاحبه باليني دقيق مي تواند اطلاعات دقيقي به شما ارائه دهد تا شما را از ازدواجتان مطمئن سازد.

منبع :كانون مشاوران ايران-زوج درماني و مشاوره ازدواج

امتیاز:
بازدید: 93
برچسب:
:
[ 1399/2/22  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب